Tiedotteet

Tälle sivulle keräämme tiedotteita ja uutisia, joista löydät asumiseen ja elinympäritöösi liittyviä asioita.

DIGITAALISET TV-LÄHETYKSET ANTENNI- JA KAAPELIVERKOISSA

10.05.2013

Tähän tiedotteeseen on koottu tietoa digitaalisten tv-lähetysten vastaanottamiseen tarvittavista laitteista kaapeli- ja antenniverkoissa. Asia on osittain jo vanhaa, mutta kertaus on opintojen äiti.

9.12.2009
Welho-kaapelitelevisioverkossa välitetään yleisimmät ilmaiset tv-kanavat myös DVB-T-maaverkkostandardin mukaisesti vuoden 2015 loppuun asti. Saadakseen täyden
kanavatarjonnan sekä maksulliset tv-kanavat käyttöönsä tulee DNA:n (Welhon) kaapeliverkossa käyttää DVB-C -standardin mukaista digiboxia tai tv-vastaanotinta.

11.12.2007
Welhon kaapeli-tv:n analogiset tv-lähetykset päättyvät vaiheittain. Osa vielä nyt näkyvien analogikanavien (MTV ja Eurosport) lähetyksistä päättyy 31.12.2007 sekä kaikki loput analogikanavien lähetykset 29.2.2008. Tämän jälkeen kaapelitalouksissakin on oltava digisovitin tai digitaalinen vastaanotin (DVB-C) kaikkien tv-lähetysten vastaanottamiseksi.

28.9.2007
Lähes kaikkiin isännöimiimme antennivastaanotossa (DVB-T) oleviin taloyhtiöihin on jo asennettu E-kanavanipun vahvistinlaitteet. Kanavien käyttöönotto edellyttää maksullisten ohjelmapalveluiden katsomiseen vaadittua ohjelmakorttia sekä digivastaanottimen kanavahakua (joissain malleissa tämä voi tapahtua automaattisesti). Varmuuden E-kanavanippuun kuuluvien kanavien välittymisestä saa suorittamalla digiboxin tai digitaalisen tv-vastaanottimen täydellisen uuden kanavahaun.

3.9.2007 Digi-tv:n kanavaniput (DVB-T)
Taloyhtiön omalla antennilla varustetut digi-tv-järjestelmät välittävät kanavaniput A, B ja C. Uusin 1.9.2007 aloittanut E-nippu (sisältää maksullisia kanavia) vaatii taloyhtiön antennikeskukseen lisävahvistimen tai digitaalisten kanavien kanavakohtaisten vahvistimien korvaamisen ohjelmoitavalla laajakaistavahvistimella. Näiden hankintaa valmistellaan, ja päätökset asiasta tekee kunkin asunto-osakeyhtiön hallitus.

1.9.2007 Digi-tv / sovitintyypit
Omalla taloyhtiön tv-antennilla, Kivan kaapeliverkossa sekä MaxiSatin minikaapeliverkossa olevissa talouksissa toimii DVB-T- tyyppinen digitaalinen vastaanotin (digisovitin tai tv-vastaanotin). Welhon (ed. HTV) kaapeli-tv-järjestelmissä tyyppi on DVB-C.